Landinformatie

Eten en drinken

indonesisch-eten-bali

Eten en drinken

De Indonesische keuken is natuurlijk al erg bekend in Nederland met gerechten als saté, nasi en gadogado. Rijst is het hoofdbestanddeel van ieder gerecht en wordt gewoonlijk geserveerd met enkele groente- of vleesgerechten. Traditioneel Indonesisch is vaak behoorlijk heet, maar in de toeristische gebieden zijn de gerechten wat meer afgestemd op de Europese smaak. Om problemen te voorkomen wordt het afgeraden om ongekookt of vooraf geschild voedsel te nemen.

Op Bali ziet men vrijwel op iedere hoek van de straat een Warung. Deze zeer eenvoudige kraampjes met enkele tafels en banken serveren u een eenvoudige, smakelijke en zeer goedkope maaltijd. Op de avondmarkten in Kuta en Denpasar vindt u de ene na de andere Warung. Bent u een liefhebber van visgerechten dan mag een bezoek aan een de vele Chinese restaurants op Bali niet ontbreken. U kunt bij de ingang bij de open keuken de vis zelf uitzoeken en aangeven hoe deze bereid moet worden.

Alle bekende frisdranken vindt u ook terug in Indonesië. Geïmporteerde dranken zijn relatief duur op Bali. Bintang bier wordt geschonken op Bali alsook San Miguel wat afkomstig is van de Filippijnen en Bali Hai wordt op Java gebrouwen. Verder kun je in Indonesië goede koffie en thee krijgen. Het drinken van leidingwater wordt zeer sterk ontraden en met ijsblokjes dient u voorzichtig te zijn. Vrijwel ieder hotel zorgt dan ook voor een gratis flesje water voor elke gast.

Neem contact op