Alle antwoorden op een rij

Veelgestelde vragen

cultuur-processie-bali

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Indonesië en wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt u vast een selectie van de meest gestelde vragen.

Reizen naar Bali - Indonesië en het Coronavirus

Wat is het actuele reisadvies voor Bali en Indonesië?

Bekijk het reisadvies voor Indonesië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/indonesie/reizen/reisadvies


Moet ik voor een reis naar Indonesië/Bali gevaccineerd zijn tegen COVID-19?

Goed nieuws! Per 9 juni 2023 is voor een reis naar Bali/Indonesië geen vaccinatiebewijs tegen COVID-19 meer vereist. 

Ik ben niet gevaccineerd tegen COVID-19, kan ik naar Bali/Indonesië reizen?

Als u niet bent gevaccineerd tegen COVID-19 kunt u per 9 juni 2023 zonder vaccinatiebewijs naar Bali/Indonesië reizen. Deze vereiste is komen te vervallen.

Kan ik een reis naar Bali boeken bij Bali Travel op basis van de nieuwe inreisregels die gelden voor Bali/Indonesië vanaf 9 juni 2023?

Ja, u kunt bij Bali Travel een reis boeken naar Bali/Indonesië op basis van de nieuwe regels die gelden vanaf 9 juni 2023. 

Vanaf 9 juni 2023 gelden de volgende voorwaarden waaraan u dient te voldoen;

  • U dient in het bezit te zijn van een retour ticket.
  • Het visum bij aankomst (VOA) kunt u op het vliegveld kopen voor 500.000 IDR. Dit visum is voor een verblijf van 30 dagen en is eenmalig te verlengen met 30 dagen. Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

  • Paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst.


Lees het reisadvies voor Indonesië goed door op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/indonesie/reizen/reisadvies


Sluit altijd voor uw reis extra een goede reis en annuleringsverzekering af met een goede dekking voor het gehele verblijf op Bali/Indonesië.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Is op dit moment een Visa On Arrival toegestaan bij aankomst op Bali/Indonesië en Jakarta?

Vanaf 7 maart 2022 zijn de Visa On Arrival mogelijkheden bij aankomst op Bali weer hervat. De kosten voor een Visa On Arrival zijn 500.000 IDR (+/- 32 euro). De mogelijkheid van Visa On Arrival is ook weer mogelijk op Jakarta vanaf 6 april 2022.

De onderstaande nationaliteiten kunnen een Visa on Arrival verkrijgen op Bali, deze is 30 dagen geldig en kan eenmalig worden verlengd met 30 dagen:

Argentinië

Nederland

Australië

Nieuw-Zeeland

België

Noorwegen

Brazilië

Filippijnen

Brunei

Polen

Cambodja

Qatar

Canada

Saudi-Arabië

China

Seychellen

Denemarken

Singapore

Oost-Timor

Zuid-Afrika

Finland

Zuid-Korea

Frankrijk

Spanje

Duitsland

Zweden

Hongarije

Zwitserland

India

Taiwan

Italië

Thailand

Japan

Tunesië

Laos

Turkije

Maleisië

UEA

Mexico

Verenigd Koninkrijk

Myanmar

VS

 

Vietnam

 

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Is bij aankomst op Bali een negatief PCR testuitslag verplicht?

Per 9 juni 2023 zijn de inreisregels versoepeld. Er is geen vaccinatiebewijs tegen COVID 19 meer nodig alsook geen negatief PCR testuitslag.

Welke restricties zijn er met binnenlands reizen in Indonesië?

Per 9 juni 2023 zijn er geen restricties meer mbt binnenlands reizen.

Mag ik naar Bali / Indonesië reizen?

Momenteel vliegen er een steeds meer luchtvaartmaatschappijen naar Indonesië, vanuit Nederland. Het vliegveld van Bali is per 14 oktober 2021 weer geopend voornamelijk voor binnenlandse vluchten. Vanaf 7 maart 2022 is een reis naar Bali weer mogelijk met een Visa on Arrival.


Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Welke nationaliteiten mogen rechtstreeks op Bali aankomen?

Met ingang van 22 maart 2022 kunnen de onderstaande nationaliteiten een Visa on Arrival op Bali krijgen, deze is 30 dagen geldig en kan eenmalig worden verlengd met 30 dagen. Dit is alleen voor toeristische doeleinden en geldt alleen voor reizigers die rechtstreeks op Bali aankomen - niet Jakarta of andere luchthavens. Na 60 dagen moet de reiziger het land verlaten. Als u langer wilt blijven of uw nationaliteit staat niet in de lijst, moet u een B211A Visit Visa aanvragen.

Argentina New Zealand
Australia Norway
Belgium Philippines
Brazil Poland
Brunei Qatar
Cambodia Saudi Arabia
Canada Seychelles
China Singapore
Denmark South Africa
Finland South Korea
France Spain
Germany Sweden
Hungary Switzerland
India Taiwan
Italy Thailand
Japan Tunesia
Laos Turkey
Malaysia UAE
Mexico UK
Myanmar USA
Netherlands Vietnam

Reserveren bij Bali Travel

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of u uw reservering kunt wijzigen hangt af van de status van uw reservering en van de voorwaarden die aan uw vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de vliegmaatschappij bepaald en niet door Bali Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Bali Travel moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en zijn er aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. U stuurt uw annulering per email dan wel per post. Na ontvangst wordt uw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kunt u terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Indien u tickets heeft gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat uw annulering behandeld is krijgt u per mail hiervan de bevestiging/annuleringsnota. U kunt deze nota indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik veilig en vertrouwd boeken bij Bali Travel?

Ja, want Bali Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: https://www.sgr.nl/

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:
- (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: https://www.calamiteitenfonds.nl.

Kan ik mijn reservering met creditcard betalen?

Bali Travel accepteert geen creditcardbetalingen.

Hoe kan ik Bali Travel buiten kantoortijden bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die u heeft ontvangen bij uw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per email en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Kan ik een afspraak maken en langskomen op jullie kantoor ?

I.v.m grote drukte zijn op dit moment enkel telefonische belafspraken mogelijk. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Bali Travel gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De gegevens die u invult voor het maken van een reservering of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen.
De door u ingevulde gegevens worden, indien u dit heeft aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.
Uw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Kan ik een preferentie/voorkeur doorgeven?

Een preferentie is een voorkeur. Deze wordt doorgegeven aan de betreffende uitvoerder, maar kan nooit gegarandeerd worden. Het gaat hier om zaken als stoelvoorkeur, ligging van de kamers, dieetwensen, etc.

Wat houdt ssl in op de website?

Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de website en de bezoeker van de website. Alle gegevens die de bezoeker naar de website stuurt, worden gecodeerd en kunnen onderweg niet gestolen worden.

Reisdocumenten en visum

Moet je bij aankomst op Bali een toeristenbelasting betalen?

Ja, vanaf 14 februari 2024 dient iedereen die internationaal aankomt op Bali (vliegveld of haven), een toeristenbelasting (Tourist Levy) te betalen van IDR 150.000 per persoon.
U kunt dit vooraf online alvast in orde maken via de volgende link: https://lovebali.baliprov.go.id/
Het advies is om dit vooraf al in orde te maken, gezien de drukte op Denpasar Airport.

Geldt de toeristenbelasting ook voor andere delen van Indonesië?

De toeristenbelasting geldt op dit moment enkel voor aankomst op Bali en niet voor andere delen van Indonesië.

Heb ik een visum voor Indonesië nodig?

Bij een verblijf in Indonesië tot maximaal 30 dagen kunt u met een Nederlands of Belgisch paspoort het visum bij aankomst  verkrijgen. Dit visum kan niet worden verlengd, dus verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient u het visum al vóór vertrek te regelen.

Uw paspoort dient altijd nog minimaal 6 geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.

Verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient het visum van te voren aangevraagd te worden. Dit kan via de Indonesische ambassade of via een visumbemiddelingsbureau. Deze laatste rekenen wel extra kosten door voor hun dienstverlening.

Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, informeer dan bij de Indonesische ambassade naar de voor u geldende visa-regelgeving.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Indonesië?

Voor uw reis naar Indonesië is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is.

Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig voor een reis naar Bali/Indonesië

Iedere reiziger dient te beschikken over een eigen paspoort voor een reis naar Bali/Indonesië. Voor reizen van en naar Indonesië moeten kinderen onder de 18 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een toestemmingsformulier waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven. Deze moet u ingevuld meenemen. Meer informatie en een voorbeeldbrief vindt u op de volgende pagina klik hier >>>

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Verzekeringen en garanties

Is Bali Travel lid van SGR en Calamiteitenfonds?

Bali Travel is aangesloten bij het SGR en het Calamiteitenfonds.
Alle reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen onder de garantie van het SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Wat voor reisverzekeringen heb ik nodig voor een reis naar Bali/Indonesië?

Het afsluiten van een goede reis-en/of annuleringsverzekering is noodzakelijk voor een vakantie naar Indonesië. Via onze website kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden met deze werelddekking.

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met ASR Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een ongeval krijgt op reis en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.

100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten.

Klik hier >> Voor het afsluiten van een kortlopende reisverzekering van ASR Verzekeringen.


De annuleringsverzekering

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

Ook bij ‘last-minute' reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

Klik hier >> Voor het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering van ASR Verzekeringen.


Belangrijk

Annuleringskosten, vanwege een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten al bestond of klachten veroorzaakte, worden niet vergoed.

Dit geldt voor alle verzekerden, familieleden in de 1e en 2e graad en huisgenoten.

Deze uitsluiting is niet van toepassing indien de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis wordt afgesloten.

Geneesmiddelen en vaccinaties

Heb ik vaccinaties nodig voor een reis naar Bali/Indonesië?

Bali Travel werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties voor een reis naar Indonesië verzoeken wij u om contact op te nemen met Thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen u een goed advies geven en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie voor elk gebied welke u wilt bezoeken.

Vliegen

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Hoe lang is het vliegen naar Bali?

De vluchtduur naar Bali is ongeveer 16,5 uur bij een rechtstreekse vlucht. Een vlucht met overstap duurt al snel 18 uur of langer. U komt aan op luchthaven van Bali, Ngurah Rai International Airport.

Hoe lang van te voren moet ik inchecken en op het vliegveld zijn?

Zorg dat u in ieder geval drie uur vóór vertrek van uw vlucht incheckt. Als u bijvoorbeeld meer beenruimte wilt of niet bij de wc of juist wel wilt zitten maakt u meer kans als u vroeg incheckt.
Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (dit verschilt per vliegmaatschappij) vast online in te checken via de website van de vliegmaatschappij. U reserveert dan zelf uw stoel en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven.

Aankomst en verblijf op Bali

Hoe herken ik de chauffeur bij aankomst op het vliegveld?

Uw chauffeur herkent u bij aankomst op het vliegveld aan het bordje met uw naam en Bali Travel erop. Ook heeft u alle contactgegevens van onze reisagent in uw reisbescheiden.

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Het kan altijd zo zijn dat u op vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost. Meldt uw opmerking direct aan onze lokale contactpersoon en de gids. Bali Travel staat in nauw contact met onze lokale partner om eventuele tekortkomingen direct op te lossen. Daarnaast kunt u Bali Travel altijd contacten via ons noodnummer en per mail die u heeft gekregen bij uw reisbescheiden.

Wat houdt een driepersoonskamer in?

Op Bali bestaat een driepersoonskamer vrijwel altijd uit een tweepersoonskamer waar door het hotel een extra bed wordt bijgeplaatst. Bij de betere hotels is dit een volwaardig bed, bij de eenvoudigere hotels kan een extra bed bestaan uit een opklapbed of soms zelfs een matras op de grond.

Na mijn reis

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Het kan altijd zo zijn dat u op de vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost door het direct te melden aan onze reisagent. Ook is Bali Travel via email en Whattsapp altijd te bereiken. Indien het probleem ter plaatse niet is opgelost, dan dient u uw klacht schriftelijk of per e-mail bij ons in te dienen.

Kan ik na een maand mijn klacht nog indienen?

Klachten die later dan één maand na terugkomst worden ingediend kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Hoe kan ik een review/recensie geven over de gemaakte reis met Bali Travel?

Na afloop van uw reis zijn wij benieuwd naar uw ervaringen. Uw review kunnen wij plaatsen op de website van Bali Travel. Dit doen wij zonder het emailadres en enkel met de voornaam. Na uw reis ontvangt u een enquete en kunt u deze met ons delen of u stuurt ons een e-mail met uw ervaringen.

Neem contact op