Streekinformatie

Noord en West Bali

pura-taman-ayun-tempel-mengwi-noord-west-bali

Noord en West Bali

Noord-Bali en West-Bali zijn minder druk bevolkt en minder toeristisch dan het zuiden. In deze delen van Bali zijn ook de sporen van de Nederlandse bezetting het meest duidelijk. In de stad Singaraja stichtten de Nederlanders hun koloniale hoofdstad. Dit is nu nog terug te zien in de oude kantoren en landhuizen in de stad. De stad is ruim opgezet en er zijn veel Arabische en Chinese invloeden. In het zuidwesten van Bali ligt de tempel Tanah Lot. Deze tempel ligt op een klein eiland, 100 meter van de kust en kan alleen bij eb bereikt worden.

In het stadje Mengwi staat het tempelcomplex Pura Taman Ayun. Dit zijn een aantal mooie tempels omgeven door een brede gracht.

Bezienswaardigheden Noord & West Bali 

Taman Nasional Bali Barat

Helemaal in het westen van Bali ligt het Taman Nasional Bali Barat. Dit is een nationaal park wat in 1941 door Nederlanders is gesticht. De bedoeling is om natuurgebieden en bedreigde diersoorten van Bali op deze manier te beschermen. Het park is alleen te voet toegankelijk. U kunt er mooie natuurwandelingen maken en genieten van mangrovebossen, moerassen, riffen en talloze diersoorten.

Pemuteran

Bij het noordwestelijke puntje van Bali, net uit de kust, ligt het Menjangan-eiland. Dit eiland is bij uitstek geschikt voor duiktrips. Er zijn acht goede duiklocaties te vinden, elk met zijn eigen onderwaterwereld. Het is niet mogelijk te overnachten op Menjangan-eiland.

Pemuteran is een kustplaatsje aan de noordkust van Bali. In zee liggen enkele zeer mooie koraalriffen en het toerisme groeit hier dan ook snel. Het is tevens een goede uitvalsbasis voor reizigers die Menjangan-eiland willen bezoeken. Vlakbij Pemuteran liggen verschillende warmwaterbronnen. Rond het plaatsje Pupuan vindt u de mooiste rijstterrassen van Bali. Ook worden hier veel specerijen gekweekt. Het wordt dan ook wel de groentetuin van Bali genoemd.

Lovina

Lovina betekent letterlijk 'ik houd van indonesië'. De naam Lovina wordt gebruikt voor de lange kuststrook die in het noorden van Tukadmungga tot Kaliasem loopt. Het is een rustig gebied, bekend om zijn zwarte stranden. Deze zwarte stranden zijn het resultaat van de vulkanische activiteiten op Bali door de eeuwen heen. Erg leuk hier zijn de dolfijnentochten. 's Ochtends vroeg vertrekken er boten om naar de dolfijnen te kijken die net buiten de kust zwemmen. Iets verder landinwaarts ligt de Gitgit-waterval. Dit is een indrukwekkende waterval van 45 meter hoog, gelegen in het tropisch regenwoud.

De Pura Meduwe Karang is een groot tempelcomplex dat de moeite van een bezoek zeker waard is. Het complex is zeer rijk gedecoreerd en is een mooi voorbeeld van de Noord-Balinese bouwstijl.

Munduk

Het dorpje Munduk ligt in de bergen van Noord-Bali, vlakbij het Tamblingan-, Buyan- en Bratan-meer. Munduk was vroeger een dorpje van koloniale plantages en is tegenwoordig vooral bekend vanwege haar fraaie rijstvelden, natuur en waterval.

 

Neem contact op