Streekinformatie

Lombok

snorkelen-duiken-gili-trawangan-3

Lombok

Lombok is het eiland ten oosten Bali. Het is vergelijkbaar in grootte, maar lang niet zo toeristisch als Bali. Ideaal als voor ieder die graag de rust op zoekt. Ook vindt u op Lombok prachtige ongerepte natuur, een grote vulkaan en hagelwitte stranden. Het toerisme is (nog) niet zo erg ontwikkeld op Lombok. De meeste hotels en resorts bevinden zich in Senggigi in het noordwesten, in Kuta in het zuiden en op de Gili-eilanden, waarvan het eiland Gili Trawangan het bekendste is.

Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan.zijn 3 eilanden ten noorden van Lombok en vormen tezamen de Gili Eilanden. De eilanden zijn beroemd vanwege hun uitbundige koraalriffen en onderwater wereld met de meest prachtige vissen. Parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee is de setting. Naast Gili Trawangan zijn de eilanden Gili Meno en Gili Air een opkomende bestemming onder toeristen en dat is niet natuurlijk zonder reden.

Gili Meno is het middelste eiland van de groep, zowel qua grootte als ligging. Het toerisme is op Gili meno het minst ontwikkeld.dit het minst ontwikkelde eiland. En hier heeft u een echt Robinson Crusoe gevoel. U vindt hier de mooiste stranden van de Gili eilanden. Houdt rekening dat de accomodaties op Gili Meno vrij eenvoudig zijn .Langs het strand vindt u enkele lokale restaurantjes, maar verder ervaart u hier de rut en is er verder weinig ander vertier. Op Gili Meno is er geen goede watervoorziening, zodat zoet water er dus schaars is. Zwembaden zijn gevuld met zout water en u doucht hier met zout water. Ook de elektriciteitsvoorziening is niet altijd even betrouwbaar. De beste reistijd en tevens hoogseizoen op de Gili Eilanden is tussen mei en augustus. Laagseizoen en een rustige periode is van januari tot april, het laagseizoen.

Een bezoek aan Lombok zal zonder twijfel één van de hoogtepunten zijn tijdens uw bezoek aan Indonesië, bekijk ons aanbod aan de diverse rondreizen naar Lombok >>


Bezienswaardigheden in Lombok

Algemeen

Het landschap van Lombok is heuvelachtig en net als op Bali ligt er een grote vulkaan, de Gunung Rinjani. Op Lombok vindt u mooie rijstvelden, afgewisseld met ruige bergen en lange stroken hagelwit strand. De bevolking bestaat uit hindoeïstische Balinezen en Islamitische Sasaks. Lombok trekt meer toeristen door het vele natuurschoon dan door haar cultuur. Het toerisme op Lombok is veel minder ontwikkeld dan op Bali, maar het eiland is makkelijk toegankelijk, zowel per boot als per vliegtuig. Dit maakt het erg geschikt om een paar dagen Lombok op te nemen in uw vakantieplannen.

Senggigi

De belangrijkste badplaats van Lombok is Senggigi. Dit ligt aan de westkust van Lombok, op ongeveer een half uur rijden van het vliegveld. Het hagelwitte strand van Senggigi is schitterend en loopt langs twee baaien die van de oceaan gescheiden worden door een koraalrif. Senggigi is qua toerisme goed ontwikkeld en u vindt hier dan ook diverse hotels en vele winkeltjes en restaurantjes.
Even ten noorden van Senggigi liggen de Gili-eilanden. De voornaamste attractie van deze eilanden is hun kleurrijke onderwaterwereld. De duiklocaties staan bekend om hun clownvissen, de felgekleurde papegaaivis en verschillende schildpadsoorten.

Taman Nasional Gunung Rinjani

Dit is een nationaal park wat zowel natuurliefhebbers als wandelaars trekt. Het is een mooi park met diverse beschermde diersoorten. Het is mogelijk helemaal naar de top van de vulkaan (die overigens niet actief is) te klimmen. Dit is echter een vrij zware tocht, dus u moet hier voor wel in goede conditie zijn. Het uitzicht vanaf de top is schitterend dus u wordt wel voor uw inspanning beloond.

Gili Eilanden

De Gili Eilanden zijn een eilandengroep vlak voor de kust van Lombok. U vindt hier prachtige snorkel- en duiklocaties en de mooiste stranden van de regio. Het is dan ook geen wonder dat de Gili Eilanden een steeds populairdere vakantiebestemmingen worden. Het grootste eiland is Gili Trawangan en hier bevinden zich de beste hotels. Een echte aanrader om uw vakantie op Bali uit te breiden.

Kuta

Het Kuta op Lombok is nog niet erg toeristisch ontwikkeld. Er zijn al wel diverse goede hotels en in feite is het een waar paradijsje. De stranden zijn erg mooi en bovendien zijnze haast verlaten. De oceaan vormt hier perfecte golven voor de surfliefhebbers onder ons. Naast het strand van Kuta zijn ook de stranden van Mawun en Tanjung Aan erg aan te bevelen. Deze zijn zeker zo mooi en liggen afgelegen van de bewoonde wereld.

Sekotong

De landtong die Zuidwest-Lombok vormt heet Sekotong. In dit fraaie heuvellandschap vindt u uitgestrekte kokosplantage, verlaten stranden en voor de kust bovenal een rustig verblijf. Voor de kust liggen verschillende tropische eilandjes. Het eilandje Gili Nanggu is vooral bekend als een van de beste snorkellocaties van Lombok en is hiermee zeker een bezoekje waard!

Bekijk ons complete reisaanbod naar Lombok

Neem contact op