Tijdens uw verblijf

Vervoer

vervoer-cidomo-paard-wagen-gili-balitravel

Vervoer in Indonesië


Vervoer tijdens uw reis
In Indonesië reist men meestal per minibus of auto met eigen chauffeur. Op sommige routes (op Java) is de trein een mooi alternatief of is het vliegtuig soms noodzakelijk. Snelwegen kent men in Indonesië nauwelijks en de weg wordt dan ook door alle mogelijke voertuigen gebruikt; van vrachtwagen tot voetgangers en van fietsers tot langzaam rijdende, halfopen taxibusjes. Hierdoor ligt de gemiddelde snelheid vrij laag, ca. 40km/u. De afstanden op Bali en Lombok zijn nooit zo heel groot, op de andere eilanden als Java, Sumatra, Flores en Sulawesi kunnen de reisdagen langer zijn door de relatief langere afstanden.

Vervoer Gili eilanden
Het vervoer op de Gili eilanden is per cidomo (paard en wagen). Als u aankomt op 1 van de eilanden is het vervoer naar het hotel per cidomo. Gili Meno is niet direct gemakkelijk bereikbaar vanaf Bali maar via Gili Trawangan kunt u er toch eenvoudig komen. Indien u vanaf Bali reist, kunt u het beste één van de speedbootverbindingen naar Gili Trawangan nemen en daar verder reizen met de Gili Island Hopper service. Dit zijn kleine lokale motorbootjes die op vaste tijden tussen de 3 eilanden varen. Vanuit Amed, gelegen aan de noordoostkust van Bali, gaat er ook de kleine Kuda Hitam Express boot. Deze onderhoudt een route tussen Gili Trawangan, Gili Air, Gili Meno en Bangsal op Lombok. Dit is de kortstmogelijke manier om over te steken tussen Bali en de Gili’s. Deze trip duurt een klein uur. Vanaf Lombok (Bangsal) kunt met een speedboot of lokale motorboot naar Gili Meno.

Auto
Als u een auto wilt huren heeft u behalve uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs kunt u verkrijgen bij een ANWB kantoor in Nederland.Voordat u een auto huurt doet u er goed aan eerst een proefritje te maken om de remmen en verlichting te testen. Ook bij het huren van motorfietsen dient u goed op te letten! In sommige toeristische plaatsen is het mogelijk fietsen te huren.

Neem contact op