Tijdens uw verblijf

Cultuur,gewoonten,fooien

cultuur-gewoonten-geloof-vrouw-bali

Cultuur, gewoonten, fooien


Cultuur verschillen

Bali wordt ook wel het 'Eiland der Goden'genoemd. Toen in de 15e eeuw de islam naar Java oprukte werd Bali een toevluchtsoord voor de Hindoeïstisch-Boeddhistische bovenlaag van de bevolking. Dit is terug te zien in de duizenden tempels die het eiland rijk is. Overal komt men in aanraking met religie en riten. Kunst en cultuur maken een groot deel uit van het dagelijkse leven van de Balinezen. Er wordt veel aan zilver-, smeed-, houtsnij-, en beeldhouwkunst gedaan. De Balinezen zijn vriendelijke en rustige mensen. Net als in andere delen van Azië staat respect voor mens en dier hoog in het vaandel.

Kleding
Bij het bezoeken van instanties is vrijetijdskleding niet gewenst. Mannen behoren een overhemd en lange broek te dragen, vrouwen een jurk of rok.

Fooien en afdingen
Aan de serveersters, kamermeisjes en de jongen die helpt met de bagage kunt u een kleine fooi geven wat zeer gewaardeerd wordt. Ook de gids/chauffeur stellen een fooi zeer op prijs. Afdingen is op Bali heel gewoon, blijf vooral vriendelijk tegen de mensen, met lachen komt u een heel eind. Op plaatsen waar veel toeristen komen is de vraagprijs hoog en moet u zeker sterk afdingen.

Fotograferen:
De diverse landschappen van Indonesië staan garant voor prachtige foto’s. Rijstvelden, bergen & vulkanen, bedrijvige marktjes en nog veel meer. Wilt u lokale mensen fotograferen vraag dan altijd eerst om toestemming. In de minder toeristische gebieden moet u er overigens ook niet van opkijken als de lokale bevolking juist een foto met u wilt maken!

Neem contact op