Reisvoorbereiding

reisvoorbereiding-verzekeringen-bali-travel-5

Reserveren bij Bali Travel

Heeft u een reisvoorstel ontvangen wat volledig aan uw wensen voldoet dan boeken wij graag de reis voor u in. Om te reserveren zijn de volgende gegevens nodig:

- Naam volgens paspoort (1e voornaam voluit)
- Geslacht
- Geboortedata (enkel in geval van kinderkorting)
- Adresgegevens en telefoonnummer

Nadat de reis definitief is bevestigd ontvangt u de factuur/reisbevestiging. De gewenste stoelen in het vliegtuig boeken wij indien mogelijk direct voor u in. De reisbescheiden met alle vouchers, contactgegevens ter plaatse, noodnummers etc. ontvangt u een aantal weken voor vertrek. Vergeet niet een goede reis en annuleringsverzekering  van de Europeesche verzekeringen op onze website af te sluiten. 

Reisdocumenten en visum

Moet je bij aankomst op Bali een toeristenbelasting betalen?

Ja, vanaf 14 februari 2024 dient iedereen die internationaal aankomt op Bali (vliegveld of haven), een toeristenbelasting (Tourist Levy) te betalen van IDR 150.000 per persoon.
U kunt dit vooraf online alvast in orde maken via de volgende link: https://lovebali.baliprov.go.id/
Het advies is om dit vooraf al in orde te maken, gezien de drukte op Denpasar Airport.

Geldt de toeristenbelasting ook voor andere delen van Indonesië?

De toeristenbelasting geldt op dit moment enkel voor aankomst op Bali en niet voor andere delen van Indonesië.

Heb ik een visum voor Indonesië nodig?

Bij een verblijf in Indonesië tot maximaal 30 dagen kunt u met een Nederlands of Belgisch paspoort het visum bij aankomst  verkrijgen. Dit visum kan niet worden verlengd, dus verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient u het visum al vóór vertrek te regelen.

Uw paspoort dient altijd nog minimaal 6 geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.

Verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient het visum van te voren aangevraagd te worden. Dit kan via de Indonesische ambassade of via een visumbemiddelingsbureau. Deze laatste rekenen wel extra kosten door voor hun dienstverlening.

Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, informeer dan bij de Indonesische ambassade naar de voor u geldende visa-regelgeving.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Indonesië?

Voor uw reis naar Indonesië is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is.

Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig voor een reis naar Bali/Indonesië

Iedere reiziger dient te beschikken over een eigen paspoort voor een reis naar Bali/Indonesië. Voor reizen van en naar Indonesië moeten kinderen onder de 18 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een toestemmingsformulier waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven. Deze moet u ingevuld meenemen. Meer informatie en een voorbeeldbrief vindt u op de volgende pagina klik hier >>>

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Neem contact op