jakarta-java-city-stad-balitravel-3

Hotels in Jakarta

Sorteer:
Sterren:
Toon:

Via Bali Travel boekt u gemakkelijk een hotel in Jakarta tegen de beste prijs. Wij bieden meer dan 4 hotels in Jakarta aan, die u via onze website gemakkelijk kunt bekijken. Door te boeken via Bali Travel weet u zeker dat u het beste hotel boekt, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie op Java. Naast hotels is het ook mogelijk om een rondreis naar Jakarta of een meerdaagse tour boeken via Bali Travel. Ook voor een reis op maat op Java zijn wij u graag van dienst. Een hotel boeken via Bali Travel staat garant voor optimale zekerheid en een zorgeloze vakantie.


Jakarta

Jakarta is de hoofdstad en het economisch centrum van Indonesië. Ook is het de grootste metropool van Zuidoost-Azië en vaak het startpunt van een rondreis over Java. Oorspronkelijk heette Jakarta Sunda Kelapa. Na de verovering door de V.OC. werd de stad Batavia genoemd en dit duurde tot 1942. Het moderne Jakarta is een grote, drukke wereldstad. Bezienswaardigheden in Jakarta zijn de historische binnenstad, het vrijheidsmonument, de oude haven en het Batavia-kwartier met het originele Hollandse stadhuis.

Vrijheidsplein

Het grote centraal gelegen plein in Jakarta wat in het heden wordt omringd door allerlei belangrijke overheidsgebouwen. Denk hierbij aan het paleis aan het Koningsplein (thans Istana Merdeka), het hoofdkwartier van het leger en het Hoge Raad Hof van Justitie. Ooit was dit het koningsplein, maar op 27 december 1949 veranderde Soekarno (de eerste president van Republiek Indonesië) de naam van het plein in Medan Merdeka wat vrijheidsplein betekent. 

Nationaal Museum van Indonesië

Het oudste museum van Indonesië is gelegen aan vrijheidsplein. Het gaat om het Nationaal Museum van Indonesië. Dit is een volkenkundig, archeologisch, historisch en geografisch museum. Het Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen heeft dit museum in 1778 opgericht, maar het museum opende haar deuren pas in 1886. Voor de deur van het museum is een groot en indrukwekkend olifanten standbeeld te zien. Het museum wordt ook wel het Olifantenhuis of Gedung Gajah.

 

Neem contact op