president-paleis-bogor-botanische-tuinen-java-balitravel-8

Hotels in Bogor

Sorteer:
Sterren:
Toon:

Via Bali Travel boekt u gemakkelijk een hotel in Bogor tegen de beste prijs. Wij bieden meer dan 5 hotels in Bogor aan, die u via onze website gemakkelijk kunt bekijken. Door te boeken via Bali Travel weet u zeker dat u het beste hotel boekt, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie op Java. Naast hotels is het ook mogelijk om een rondreis naar Bogor te boeken via Bali Travel of een reis op maat op Java. Een hotel boeken via Bali Travel staat garant voor optimale zekerheid en een zorgeloze vakantie.

Bogor

Bogor is een middelgrote stad in West-Java. Tijdens de Nederlandse overheersing heette het Buitenzorg. Bogor ligt op 54 kilometer van Jakarta op 300 meter boven zeeniveau. In de koloniale tijd was het een geliefd buitenverblijf voor de gegoede burgers van Jakarta. In die tijd bouwde de gouverneur-generaal een fraaie ambtswoning in Bogor. Deze woning doet tegenwoordig dienst als presidentieel verblijf. Beroemd zijn ook de botanische tuinen van Bogor. 

 

Presidentiële woning

In de koloniale tijd was Bogor, of Buitenzorg in het Nederlands, de hoofdstad van Nederlands Indië. Ook hier zijn de Nederlandse invloeden goed waarneembaar. In de koloniale tijd was Bogor ook het thuis van de Nederlandse gouverneur generaals. Zij woonden in een indrukwekkend gebouw wat in het heden het zomerpaleis van de Indonesische president is. Dit gebouw staat bekend als Istana Bogor ofwel paleis Bogor. 

 

Botanische tuinen Bogor

87 hectare aan prachtige tuinen rijk gevuld met veel verschillende boom- en plantensoorten zijn te vinden op elke lijst van bezienswaardigheden van Bogor. En terecht, de Kebun Raya Bogor of ook wel Botanische tuinen mogen inderdaad niet ontbreken aan een reis naar Bogor. In 1817 werd het begin van het complex opgericht door een Nederlandse gouverneur generaal. Dit is zeker een aanrader.

 

Museum Zoologi

In dit museum met rond de 300.000 diersoorten, is het een van de grootste zoologische musea ter wereld. Het museum is te vinden naast de hoofdingang van de eerder genoemde Botanische tuinen. Het museum en bijbehorende laboratoria zijn opgericht door de regering van Nederlands-Indië. Het eerste laboratorium wat er stond was een klein laboratorium wat zich richtte op insectenplagen bij landbouw. Bij deze laboratoria is het museum uiteindelijk ontstaan.

Neem contact op