tempel-borobudur-java-balitravel-5

Hotels in Yogyakarta

Sorteer:
Sterren:
Toon:

Via Bali Travel boekt u gemakkelijk een hotel in Yogyakarta tegen de beste prijs. Wij bieden meerd dan 8 hotels in Yogyakarta aan, die u via onze website gemakkelijk kunt bekijken. Door te boeken via Bali Travel weet u zeker dat u het beste hotel boekt, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie op Java. Naast hotels is het ook mogelijk om een rondreis naar Yogyakarta te boeken via Bali Travel of een reis op maat op Java. Een hotel boeken via Bali Travel staat garant voor optimale zekerheid en een zorgeloze vakantie.

Yogyakarta is de culturele hoofdstad van Java. Yogyakarta heeft door het aantrekken van toerisme steeds zijn bijzondere sfeer en identiteit behouden. Yogyakarta staat tevens bekend als de stad van de universiteiten en het geestelijke middelpunt van Java. Yogyakarta kent ook vele tempels uit de pre-islamitische tijd, zoals de beroemde Borobudur tempel en het Prambanan-tempelcomplex.

De Borobudur is de, in de 8e eeuw, op een kunstmatige berg gebouwde tempel. Deze is voorzien van monumenten met vele reliëfs en is de grootste Boeddhistische tempel van Java. De tempel heeft een hoogte van 33 meter en is 123 meter lang. Het had oorspronkelijk 10 naar boven kleiner wordende terrassen. Ook zijn hier de Pawon en Mendut tempels te bezichtigen, beroemd vanwege hun grote Boeddhistische beelden.

De Prambanan werd in de 9e eeuw na Christus gebouwd ter ere van de Hindoe God Shiva.

In Yogyakarta zelf is het Kraton, het sultanspaleis, een bezoek waard. Het paleis bestaat uit een groot aantal hoven, hallen en paviljoens. Een deel van het paleis dient nog steeds als residentie van de Sultan. De rondleidingen door het paleis worden door speciaal opgeleide gidsen uitgevoerd.
Neem contact op