Bali Street Food Experience: De excursie start in de middag en u maakt kennis met uw lokale gids van de dag. U rijdt daarna naar een traditioneel Balinees huis aan de rand van Ubud. U krijgt hier een demonstratie, waarin wordt uitgelegd hoe kokosnotenolie wordt gebruikt voor het bereiden van pepes clengis, een traditioneel gestoomde maaltijd met kokos en kruiden.
De tocht gaat verder naar een warung, een kleine winkel waar vaak lokale delicatessen te vinden zijn. U kunt hier terecht voor cendol; een geleiachtig drankje met stukjes tapioca, kokosmelk, water en bruine suiker.
Als volgende op het programma staat een wandeling over de beroemde Gianyar nachtmarkt. Iedere lokale inwoner zal het u vertellen: deze markt is één van de plekken met het beste eten op Bali. Het is een prachtige setting en de lucht wordt gevuld met het geluid van honderden kookpotten waarin alle ingrediënten worden klaargemaakt voor geroosterd varken, taarten, gebraden kip, kokosballetjes, tempé en tofu. U kunt hier ook nog een Balinese specialiteit beleven: bubur injin, een gegiste zwarte rijsttaart.
Als laatste onderdeel van de avond gaat u naar een verborgen lokaal bamboerestaurant in de buurt van Ubud. Hier wordt voor u een traditionele megibung maaltijd bereid, waarbij meerdere mensen het eten vanaf borden of bananenbladeren delen. Dit is een historische manier van dineren en werd vaak ingezet bij ceremonies en speciale gelegenheden. De gerechten bestaan uit vele rijkelijke en exotische Indonesische ingrediënten en geven een uniek kijkje in de Balinese keuken.
Minimum aantal deelnemers: 2
- Vertrektijd vanaf hotel
- In de namiddag
- Duur
- Ongeveer 5 uur
Inclusief
- Privé-vervoer (airconditioned)
- Engels- Nederlandssprekende gids
- Genoemde maaltijden en snacks
- Pick up tijd is om 14.30 uur vanaf uw hotel in Ubud
Exclusief
- Niet genoemde maaltijden en services
- Persoonlijke uitgaven (fooien, souvenirs etc.)